Resum Canoteràpia a Prats de Lluçanès 2017/18

Resum Canoteràpia a Prats de Lluçanès 2017/18

Aquest curs 2017-2018 hem començat a fer Activitats Terapèutiques amb Gossos – canoteràpia, al Lluçanès. Durant anys ho hem fet sobretot a la Plana de Vic (Osona), i realment molt contents de fer-ho i d’haver seguit fent-ho. Però volia destacar que m’ha fet especial il·lusió poder realitzar les activitats amb gossos en el nostre entorn immediat, que és el Lluçanès. Des de l’extra-escolar de canoteràpia a l’Escola Heurom de Perafita mateix. Fins al taller “tastet de canoteràpia” que vam fer a diferents pobles del Lluçanès gràcies i a través del Consorci del Lluçanès i del Centre Obert de Prats de Lluçanès.

Però el que volia publicar avui era més concretament sobre la Teràpia Assistida amb Gossos que hem realitzat aquest últim curs amb els nens i nenes del Centre Obert de Prats de Lluçanès. Des dels adolescents, fins als més petits, passant pels nenes i nenes de primària.

Hem fet tot d’activitats diverses amb gossos d’atura català, i la Lina, Gos de Muntanya dels Pirineus: des d’agility, fins a interactuar amb cadells. Passant per tot un seguit de recursos dissenyats per estimular, motivar, descobrir, comunicar-se i relacionar-se, moure’s i fer esport, parlar sobre les emocions humanes a través de la dels gossos, la satisfacció de l’esforç, el treball en equip, el respecte, etc. Fins i tot ens hem exhibit dues vegades en públic, fent una exhibició de mini-agility infantil!

Però sobretot, més enllà dels beneficis més que demostrats i contrastats actual i històricament dels gossos sobre la nostra salut i benestar… No em canso de donar importància a l’objectiu de passar-s’ho bé, a ser feliç en definitiva. I totes les activitats que fem amb els gossos, estan dissenyades tenint en compte que aquest és, probablement, una de les coses que donen sentit a l’existència…

Acabo agraint la confiança que he rebut de part de les educadores del Centre Obert de Prats de Lluçanès. Espero que per a elles hagi estat tan profitós i  s’ho hagin passat tant bé com jo i els gossos que hi han intervingut. I tant de bo ho podem repetir. Per part meva, ja ho sabeu, encantat!

Si cliqueu sobre la foto que ve a continuació anireu a l’àlbum de fotos de la canoteràpia a Prats de Lluçanès:

 

 

Share

Comments

  1. Centre Obert Prats de Lluçanès : juliol 10, 2018 at 4:40 pm

    Un grandíssim plaer poder formar part d’aquesta experiència, que esperem poder repetir!
    Als infants i joves del Centre Obert els ha aportat moltes coses positives: alguns a través d’aquesta teràpia han aconseguit perdre la por als gossos, altres adquirir més seguretat i autoestima i tots ells s’ho han passat d’allò més bé!

    Gràcies per tot Àngel!

    Educadores Centre Obert Prats de Lluçanès

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *