El Gos d’Atura Català a TV3

El Gos d'Atura Català a TV3

El passat dijous, dia 11 de juliol 2019, es va emetre el capítol “Un País com cal” del programa “Manual de Supervivència” de TV3, la Televisió Nacional de Catalunya.

El programa “Manual de Supervivència” es defineix d’aquesta manera al seu espai web: https://www.ccma.cat/tv3/manual-de-supervivencia/programa/

Com ens veuen els nostres veïns nascuts a l’estranger? Els fem gràcia? Els provoquem tendresa? O més aviat… llàstima? Com explicarien com som als seus països d’origen? Riurien molt amb nosaltres? A “Manual de supervivència” ens fan riure -i reflexionar- mostrant-nos des del seu còmic punt de vista.

“Manual de supervivència” és un manual de tretze capítols pensat per ajudar a sobreviure a Catalunya qualsevol persona vinguda de fora, però, sobretot, és un manual perquè els catalans ens entenguem millor a nosaltres mateixos.

Vuit nous catalans procedents de diferents llocs del món (el Brasil, l’Índia, el Quebec, el Regne Unit, el Marroc, el Benín, Mèxic i Alemanya) intentaran entendre aquest lloc curiós anomenat Catalunya on la gent seuen cara a cara per parlar del mòbil, donen bastonades a un pobre tronc per Nadal i reben bastonades quan van a votar.

Un manual pràctic sobre com cal comportar-se a la nostra societat, que ens posarà davant la mirada nova d’un grup d’homes i dones, però, sobretot, davant dels nostres prejudicis.

Doncs en aquest context van dedicar una part del primer capítol al Gos d’Atura Català. Concretament al treball amb ovelles i el simbolisme que té Gos d’Atura Català pels catalans pel fet de ser la única raça canina autòctona del Principat de Catalunya.

En aquest capítol hi sortim nosaltres. I en Joan de Metó, pastor que treballa amb Gos d’Atura Català a la comarca pirinenca del Pallars Sobirà: https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/manual-de-supervivencia/jo-vull-ser-catala-un-catala-fidel/video/5884890/

Agrair a la gent del programa i a TV3 que dediquin uns minuts televisius a la difusió del Gos d’Atura Català. I a l’Ajuntament de Perafita per facilitar-nos les valles.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *