Excel·lents resultats de l’Ui des Lluçanès a l’Exposició Canina Internacional de Girona 2018

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català - BIS races de l'Estat espanyol - Girona 2018 - Font: Unió Cinòfila de Catalunya

Aquest cap de setmana hem estat a l’a XXII Exposició Canina Internacional de Girona 2018, organitzat per la Unió Cinòfila de Catalunya. Els resultats han sigut quasi immillorables per el nostre “Drac” Ui des Lluçanès. Resultats també boníssims des del punt de vista de la cria compromesa i difusió de Gossos d’Atura Català des Lluçanès. És una bona recompensa a tota la feina que enguany ja fa 15 que fem!

I penso que també és una bona notícia pel prestigi cinòfil del Gos d’Atura Català pel fet que la nostra raça pugés al podi de les finals, fins a tres vegades, amb dos jutges diferents, en una mateixa Exposició Internacional:

El dissabte el matí en “Drac” Ui des Lluçanès va competir amb els altres gossos d’atura català, que a més a més fou considerada (prèviament) pel Club del Gos d’Atura Català , com a especial de raça, ja que el jutge era l’Alfonso Castells, que jutjà la XXXVI Exposició Monogràfica de Gos d’Atura Català el 2016.

Tot i ser encara jovenet, l’Ui té 20 mesos d’edat i participava d’entrada a la categoria de classe intermitja, va ser considerat, per quarta vegada ja el Millor de Raça Gos d’Atura Català dels 25 gossos d’atura que hi estaven inscrits! I òbviament, també hi assolí el CAC (Certificat d’Aptitud de Campionat) i el CACIB (Certificat Internacional d’Aptitud). Amb la qual cosa, amb només 20 mesos, a l’Ui només li falta 1 CAC per esdevenir Campió de l’Estat espanyol. I només dos punts més per esdevenir Campió (adult) de Catalunya 2018!

Ui des Lluçanès - Millor de Raça Gos d'Atura Català - Exposició Girona 2018

Ui des Lluçanès – Millor de Raça Gos d’Atura Català – Exposició Girona 2018

El mateix dissabte, a la tarda, el Club del Gos d’Atura Català organitzava un Concurs Monogràfic de Gos d’Atura Català. Amb un número d’exemplars similar al del matí, l‘Ui va tornar a ser considerat el Millor de Raça. En aquest cas, la jutgessa era la Maite Gonzalvo, la Presidenta de la Unió Cinòfila de Catalunya. I a més a més, el grup de cria des Lluçanès, fou guardonat amb el premi de Millor Grup de Cria.

I és que fent recompte, amb 20 mesos d’edat, ja és la 5a vegada, amb 5 jutges de prestigi, que l’Ui és considerat el Millor de Raça Gos d’Atura Català!

  • El primer cop fou al Concurs Monogràfic de Martorell 2017, quan no tenia ni un any, i hi participava en categoria joves! Amb la jutgessa catalana Núria Álvarez.
  • La segona a l’Exposició Canina Internacional de Valls, a la tardor del 2017. Amb el jutge francès Jean Jacques Dupas.
  • La tercera a l’Exposició Canina Nacional de Saragossa, a principis del 2018. Amb el jutge espanyol Daniel Llorens.
  • La quarta el dissabte el matí a l’Exposició Canina Internacional de Girona. Amb l’Alfonso Castells.
  • I la cinquena, a la tarda, al Concurs Monogràfic de Girona! Amb la Maite Gonzalvo
Des Lluçanès - Millor Grup de Cria del Concurs Monogràfic de Gos d'Atura Català - Girona 2018

Des Lluçanès – Millor Grup de Cria del Concurs Monogràfic de Gos d’Atura Català – Girona 2018

 

Ui des Lluçanès - Millor de Raça Gos d'Atura Català - Concurs Monogràfic Girona 2018

Ui des Lluçanès – Millor de Raça Gos d’Atura Català – Concurs Monogràfic Girona 2018

I entre dissabte a la tarda i diumenge hi havia les finals. On el millor exemplar de cada raça, competeix amb els millors exemplars de les altres races.

En els millors del Grup 1er (races de pastor), l’Ui va pujar al podi, esdevenint 3er millor exemplar del grup 1er! En aquest cas el jutge fou en Stelios Makaritis, de Grècia.

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català - 3r grup 1 races pastor Girona 2018 - Font: Unió Cinòfila de Catalunya

Ui des Lluçanès – Gos d’Atura Català – 3r grup 1 races pastor Girona 2018 – Font: Unió Cinòfila de Catalunya

I aquí ve la final que més il·lusió que em va fer: l‘Ui des LLuçanès va aconseguir ser Jove Campió de Catalunya 2017. Un títol que ens fa moltíssima il·lusió, i no gens fàcil d’aconseguir.

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català - Jove Campió de Catalunya 2017

Ui des Lluçanès – Gos d’Atura Català – Jove Campió de Catalunya 2017

A Girona és on es fa el lliurament del títol, i a més a més, es fa el Campió de Joves Campions de Catalunya. És a dir, de tots els gossos que han aconseguit ser Campions de Catalunya, que enguany n’hi havia 27, a l’Exposició Canina Internacional de Girona s’escullen els tres millors. I l’Ui va tornar a pujar al podi, esdevenint tercer millor Jove Campió de Catalunya. El jutge fou l’Alfonso Castells.

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català - 3r Campió de Joves Campions de Catalunya 2017 - Font: Unió Cinòfila de Catalunya

Ui des Lluçanès – Gos d’Atura Català – 3r Campió de Joves Campions de Catalunya 2017 – Font: Unió Cinòfila de Catalunya

Només en una ocasió vam aconseguir un resultat encara millor en el Campió de Campions de Catalunya, el 2012 quan en “Dalí” Pla des Lluçanès, germanastre de l’Ui (són fills del mateix pare, l’Hort des Lluçanès) aconseguí quedar en segona posició!

Finalment, i amb això ja acabo, L’Ui va ser el BIS (Best in Show) de Races de l’Estat espanyol. Per davant del Gos d’Aigües Espanyol, i del Gos Rater Valencià.

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català - Best in Show races de l'Estat espanyol - Girona 2018 - Font: Unió Cinòfila de Catalunya

Ui des Lluçanès – Gos d’Atura Català – Best in Show races de l’Estat espanyol – Girona 2018 – Font: Unió Cinòfila de Catalunya

Només ens queda agrair als jutges Alfonso Castells, Maite Gonzalvo i Stelios Makaritis, per valorar tant positivament en “Drac” Ui des Lluçanès a l’Exposició Internacional de Girona 2018.

Share

Comments

  1. […] i com vam explicar a la crònica de l’Exposició Internacional de Girona 2018  els resultats que està tenint l’Ui a les exposicions canines tot i ser un gos tan jove són […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *