Finalitzat el curs “The Truth about Cats and Dogs”

Colònies Estiu Mainada 2018 - Canoterapia

Ja fa més de 10 anys que vaig acabar el Màster d’Etologia Clínia Aplicada a Gossos i Gats de la Universitat Autònoma de Barcelona. I des de llavors he procurat no només recolzar-me en l’experiència que s’adquireix en el dia a dia, sinó a més a més anar-me formant cada vegada més i reciclar els meus coneixements per estar al dia. Així doncs procuro estar al cas dels nous estudis que van sortint, alguns dels quals els he publicat en aquest mateix web. I a més a més he anat fent cursos, masterclass i fins i tot he assistit al Congrés Internacional de Veterinària de Barcelona.

Fa dos anys vaig fer el curs online “Dog Emotion and Cognition” de la Universitat de Duke (EUA) i el vaig trobar molt interessant. I aquest mes de gener 2019 hem acabat el curs on-line de la Universitat d’Edinburgh (Escòcia) anomenat “The Truth about Cats and Dogs”.

En aquest curs s’ha parlat de la situació dels gossos i els gats arreu del món, i la seva relació amb els humans. No només al Món occidental. Així hem conegut la sorprenent dada que el 75% dels gossos del món viuen al carrer.

També s’ha parlat de l’excés d’humanització. De la responsabilitat dels propietaris envers els seus animals de companyia. I com la selecció genètica per motius estètics han promogut problemes de salut en algunes races, especialment les braquiocefàliques (les del morro xato).

Òbviament una part important del curs ha sigut sobre la domesticació i l’etologia de gossos i gats. Entendre què i com intenten comunicar els gossos i gats als humans, com a vegades són malinterpretades aquestes senyals. Com això pot suposar problemes de convivència i problemes de conducta com ara problemes d’agressivitat. Així com desmentir la teoria del gos “alpha”.

També s’ha dedicat de forma important la importància i les tècniques de socialització i ensinistrament dels gossos. I fins i tot de la vellesa dels nostres animals de companyia, què comporta i com s’interpreta.

I acabo aquest breu resum del que considero més important sobre aquest curs, les 5 necessitats bàsiques de benestar dels nostres animals de companyia:

  • Salut: protegir els nostres animals de companyia del dolor, i tractar-los en cas de malaltia o lesió
  • Comportament: que puguin desenvolupar les conductes bàsiques que requereix la seva espècie: saltar, córrer, buscar…
  • Companyia: proporcionar la companyia adequada segons la necessitat de l’espècie. Per exemple, en el cas d’un gos podria ser estar ben a prop de la seva família humana, però hi ha espècies que això més aviat les estressaria.
  • Dieta: oferir una dieta saludable segons les necessitats de l’espècie. Així com aigua potable i fresca a l’abast.
  • Entorn: oferir un entorn confortable segons les necessitats de cada espècie a l’hora de descansar, amagar-se o aïllar-se…
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *