L’Ui i la Gamba obtenen el punt obligatori per ser campions 2018

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català

El passat dissabte, dia 28 d’abril de 2018, vam viatjar a Madrid (Espanya), en motiu de la 90 Exposició Internacional Canina. Hi vam inscriure la Gamba des Lluçanès a classe oberta femelles. I el joveníssim Ui des Lluçanès, a classe oberta femelles. En total hi havia 26 gossos d’atura català inscrits.

A Madrid s’hi posa en joc el punt obligatori, CAC (Certificat d’Aptitud de Campionat) necessari per ser Campió de l’Estat espanyol. Igual que a la Monogràfica de Gos d’Atura Català, on l’Ui va aconseguir la Reserva de CAC, és a dir, 2n classificat per obtenir el punt obligatori. A més a més del CAC obligatori, el gos ha d’aconseguir obtenir un excel·lent a la Monogràfica, o a una altra exposició de punt obligatori, amb un jutge diferent. I finalment, s’ha d’haver aconseguit un mínim de 3 CAC més. Una mica liat tot plegat, oi?

És a dir, per ser campió de l’Estat, cal haver aconseguit 4 CAC, un d’ells obligatori, i almenys un excel·lent en una altra exposició de punt obligatori.

El cas és que vam viatjar a Madrid amb l’objectiu d’aconseguir, almenys, els dos excel·lents necessaris. I si un dels dos gossos d’atura català que hi portàvem obtenia el CAC, millor que millor. Doncs cal tenir en compte que només en donen 2, un per mascle, i un per femella. Per tant, és difícil aconseguir-ho…

Doncs el resultat fou ideal! Primer l’Ui des Lluçanès va aconseguir el CAC dels mascles. I ja estàvem súper contents. Però és que després, tot i no estar en el seu millor moment de pèl, la Gamba des Lluçanès el de les femelles! És a dir, que ens vam emportar els dos CAC en joc! I no només això, sumat als altres CAC que tenen tots dos, es pot dir que vam fer dos nous campions (provisionalment, pendent de l’homologació del títol per part de la RSCE)! Per tant, súper contents! Els 1200 km de cotxe que vam fer, va valdre la pena!

Gamba des Lluçanès - Monogràfica 2017 de Gos d'Atura Català

Gamba des Lluçanès – Gos d’Atura Català

Sense restar gents de mèrit a la Gamba, estem realment impressionats amb l’Ui, que amb encara no 20 mesos d’edat ha aconseguit ser:

  • Jove Campió de Catalunya 2017
  • 3r al Campió de Joves campions de Catalunya (competint amb els millors joves exemplars de Catalunya de totes les races)
  • Jove Campió del Club del Gos d’Atura Català 2017
  • Millor exemplar de raça en 3 ocasions i 3 jutges diferents.
  • I ara Campió (p) de l’Estat!…

Tal i com vam explicar a la crònica de l’Exposició Internacional de Girona 2018  els resultats que està tenint l’Ui a les exposicions canines tot i ser un gos tan jove són espectaculars!

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català

Ui des Lluçanès – Gos d’Atura Català

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *