Ha nascut la cadellada de la Cendra i en Balí – Gos d’Atura Català

Cadellada S2 Gos d'Atura Català - Cendra X Balí - 2on dia

El diumenge, dia 7 de febrer 2016, a la matinada, va néixer la cadellada de Gos d’Atura Català “S2″*! Fills de la “Cendra” Déja-vu de Bellagosca i en Ch. Balí d’Espinavessa.

És la primera cadellada de la Cendra, i ens ha fet molta il·lusió. A més a més hem trencat una ratxa de moltes cadellades amb majoria masculina. Per primer cop en anys, han nascut més mascles que femelles! 4 “nenes” i 2 “nens”. En total 6 cadells.

Una cosa que ens ha sorprès, perquè només prevèiem en part, és que malgrat que tots dos pares són de color gris fosc, ens sembla que cap dels cadells serà d’aquest color. De fet, preveiem que els cadells que semblen més foscos quedin d’un color semblant al de l’Hort des Lluçanès. I els més clars, com la Gamba des Lluçanès.
Dèiem que ens ha sorprès en part perquè tal i com vam dir anotar al web abans que els cadells naixessin; en Balí, tot i ser gris fosc, sempre treu gossos clars. Encara que les mares siguin de color fosc també. Va passar amb l’encreuament amb l’Engruna, la Guixa i la Dalla. Però no ens esperàvem que cap dels cadells fos del color dels dos pares!  🙄

El més important és que el part, que va ser de matinada, va anar molt bé. Va fer el primer a quarts de dues, i l’últim a quarts de 8. I tots 6 estan súper fins, brillants i grassonets! I ara mateix, tenen totes les característiques típiques de la raça, sense excepció. (o almenys les que es poden veure ara mateix)

I ara, contents de com ha anat, tenim aquella il·lusió de veure aviam com seran, d’aquí a unes setmanes, els primers cadells de la Cendra, que és d’una línia genètica diferent a la nostra, ja que la seva mare és holandesa, i el pare francès.

* Tots els noms dels cadells d’una cadellada nascuda a casa, comença per la mateixa lletra segons l’ordre de l’abecedari. Així la primera cadellada que vam fer, que va ser el 2003, va ser la “A”, la segona la “B”… Fins que vam arribar a la “Z”. A partir d’aquí vam fer la cadellada “A2″… Fins a l’actual, la T2.

Share

Comments

  1. Que bé!!! Ja som pares!!! Moltes felicitats, tenim moltes ganes de veure’ls!!

  2. podem venir a ver’ls ? cuant son per comprar un ? moltes gracies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *