Activitats d’Estiu al Centre de Teràpia Infantil La Mainada

Colònies inclusives La Mainada 2017 - Caniteràpia

Aquest estiu 2017 hem tornat a fer activitats terapèutiques inclusives amb nens i nenes al Centre de Teràpia Infantil la Mainada, de Vic.

De finals de juny a finals de juliol Gos Lluçanès hem participat al Casal d’Estiu de la Mainada on hi hem fet activitats inclusives amb gossos amb l’objectiu de reforçar diversos aspectes cognitius, físics, conductuals, emocionals… I, alhora, i no pas menys important, que els nens i nenes s’ho passessin d’allò més bé!
De totes maneres, amb la caniteràpia això queda gairebé garantit, doncs els gossos sempre estan contents i alegres de fer activitats amb nens i nenes, cosa que habitualment també és correspost per part de la mateixa mainada!

Entre d’altres coses vam aprendre a passejar els gossos, fins i tot a recollir alguna “necessitat”, a fer agility, canicross, les emocions dels gossos, l’afecte, cercar premis, cercar els mateixos nens… I els nens i nenes fins i tot es van inventar algun joc nou per fer amb els gossos!

Com sempre ens ho hem passat molt bé, com sempre hem après coses noves, i com sempre hem estat molt a gust amb la Mireia, l’Eva i els seus col·laboradors… I com sempre altra vegada tot un honor formar part de l’equip de La Mainada!

Finalment, només dir que esperem i desitgem que els nens i nenes s’ho hagin passat tant bé com nosaltres!

Casal La Mainada 2017 - Caniteràpia
Casal d’Estiu de La Mainada 2017

Les activitats d’estiu amb la Mainada no van acabar aquí. Doncs, a l’última setmana de juliol, La Mainada organitzà les Colònies d’Estiu al Mas Can Pic de Taradell. Unes colònies inclusives amb la col·laboració també del Centre de Teràpia Infantil Ninaia de Sabadell, el Sinèrgic de Centelles, i  el Servei de Rehabilitació Neurològica del Bages (SIRN), de Manresa. I nosaltres, Gos Lluçanès, les activitats terapèutiques amb gossos.

Cal destacar que l’organització de les colònies fou exquisida! I el mèrit molt gran! Doncs amb quasi 40 nens i 20 adults entre professionals i voluntaris, més els 6 o 7 tipus d’activitats diferents cada dia, els àpats, habitacions, grups, necessitats especials… Organitzar tot aquest equip humà no era tasca fàcil. I es notava que hi havia una gran feina a darrera, doncs tot estava planificat fins l’últim detall. I el resultat realment impressionant! Tant és així, que si em demanessin com millorar-ho, no sabria com fer-ho… Total, que va ser un gust formar-ne part! I no només per l’organització. També vull destacar la qualitat humana i el conseqüent bon rotllo i companyerisme que hi hagué en l’equip de les colònies. Vam conèixer persones meravelloses, i ens vam retrobar amb persones que ja sabíem que ho són.

Tot plegat féu que tot i que les jornades eren molt intenses, fos un plaer treballar-hi! I una altra vegada, tot un honor i una gran experiència formar part d’aquest equip. Vam aprendre, pensem que també vam aportar coses, i l’experiència va ser tan grata que al marxar fins i tot sentíem un buit per haver-se acabat…

Colònies inclusives La Mainada 2017 - Caniteràpia
Colònies inclusives La Mainada 2017

Només em queda agrair a La Mainada per la confiança. I desitjar que acabeu de passar un bon estiu!

PD: Si voleu veure més fotos de les activitats d’estiu amb gossos les podeu veure al nostre Facebook o al FBK de La Mainada on també hi trobareu fotos d’altres activitats que es van fer al casal i a les colònies: manualitats, piscina, esports, integració sensorial, jocs, etc.

Deixeu un comentari

Scroll to Top