Canoteràpia amb la Mainada

Aquest estiu 2019, per quarta vegada consecutiva hem tornat a fer activitats terapèutiques inclusives d’estiu amb nens i nenes del Centre de Teràpia Infantil la Mainada, de Vic (Osona).

De finals de juny a finals de juliol hem participat amb el Casal d’Estiu on hi hem fet activitats inclusives amb gossos amb l’objectiu de reforçar diversos aspectes cognitius, físics, conductuals, emocionals… I, alhora, i no pas menys important, que els nens i nenes s’ho passessin d’allò més bé!

Entre d’altres coses vam fer passeig amb gossos, agility, canicross, les emocions dels gossos, l’afecte, cercar premis, postals d’activitats, higiene de raspall i dutxa… I un moral de petjades canines i infantils de record.

Com sempre ens ho hem passat molt bé, hem après coses noves, i hem estat molt a gust amb la Mireia, l’Eva i les seves col·laboradores… I com sempre altra vegada tot un honor formar part de l’equip de La Mainada!

Les activitats d’estiu amb la Mainada van continuar amb les Colònies d’Estiu al Mas Can Pic de Taradell. Unes colònies inclusives amb la col·laboració d’altres centres de teràpia infantil de Manresa, Sabadell i Mataró.

Tant al Casal, com a les colònies hi vam participar fent rotació amb la Lina (gossa de muntanya dels Pirineus) i diversos gossos d’atura català: Les contrastades Cendra i Sínia (mare i filla). I els joves Groc i Duna (neta i filla de la Cendra i la Sínia).

Disposar de 5 gossos que gaudeixen de les característiques comportamentals per fer activitats terapèutiques amb gossos ha anat molt bé per fer rotacions. Sobretot a les colònies, que es va ensopegar amb una calor molt intensa. Ha sigut una bona manera que els gossos hagin pogut donar el millor de sí sense estressar-se ni fatigar-se en excés.

Cal destacar que l’organització de les colònies és admirable! amb un equip interdisciplinari format per professionals i voluntaris. Coordinar tot aquest equip humà no era tasca fàcil. I es notava que hi havia una gran feina a darrera, doncs tot estava planificat. I el resultat com sempre excel·lent Total, que va ser un gust formar-ne part! I no només per l’organització. També vull destacar la qualitat humana i el conseqüent bon rotllo i companyerisme que hi hagué en l’equip de les colònies.

Tot plegat féu que tot i que les jornades eren molt intenses, i la calor de l’última setmana sencera de juliol encara ho fos mes. Va ser un plaer treballar-hi! I una altra vegada, tot un honor i una gran experiència formar part d’aquest equip.

Només em queda agrair a La Mainada per la confiança. Desitjar que l’Eva es recuperi aviat de la rebrincada. I ens tornarem a veure al Casal del Setembre!

Deixeu un comentari

Scroll to Top