Classe de canoteràpia a la UVic

Àngel Casellas Conferència Canoteràpia a la Universitat de Vic

El passat dimarts, primer d’octubre 2019, vam fer una classe sobre la Teràpia Assistida amb Gossos, la Canoteràpia, als i les estudiants de tercer curs del Grau de Teràpia Ocupacional de la Universitat de Vic

La Classe va durar una hora i tres quarts, deixant l’últim quart d’hora per preguntes.

S’hi va transmetren alguns conceptes com la definició i història de la Zooteràpia; que es remunta fins a l’època antiga, quan els grecs ja utilitzaven gossos en els seus temples de curació. Fins a l’actualitat, quan sembla que la Teràpia Assistida amb Animals de Companyia està a l’alça.

També vam parlar més específicament dels gossos. Quin comportament pot tenir, i no pot tenir, un gos de teràpia. Alguns conceptes claus com ara la socialització, procés de domesticació, l’ensinistrament continuat, prevenció de problemes de comportament, etc.

També vam mostrar alguns estudis que demostraven els efectes terapèutics i/o positius que els gossos tenen cap a les persones en general, i cap a les persones amb alguna necessitat terapèutica en particular. Fins i tot també en vaig mostrar un que posava en qüestió la teràpia assistida amb gossos en comparació a la teràpia psicosocial.

Tots aquesta estudis estan publicats al nostre web: https://www.gosllucanes.com/category/terapia-assistida-amb-gossos/

I fins i tot vam transmetre algunes activitats que es poden fer en canoteràpia. Objectius, els seus beneficis, etc. Així com quines característiques ha de complir un zooterapeuta.

Finalment, vam fer difusió de l’enllaç del web d’algunes associacions on formar-se en Zooteràpia en general, i la canoteràpia en particular.

Àngel Casellas Conferència Canoteràpia a la Universitat de Vic
Àngel Casellas Conferència Canoteràpia UVIC. Foto d’arxiu de l’any 2017

Només ens queda agrair a la Mireia Roca, del Centre de Teràpia Infantil La Mainada, de Vic, per tornar a confiar en mi per tercer any consecutiu per fer aquesta classe. I a la Universitat de Vic també, per acceptar la proposta.

Deixeu un comentari

Scroll to Top
Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/usr/home/gosllucanes.com/:/home/gosllucanes.com/:/usr/home/services/:/usr/share/php80/) in /usr/home/gosllucanes.com/web/wp-includes/functions.php on line 2101