Dos estudis interessants: sobre els premis, i videojocs per gossos

Aquest estudi: http://veterinaryrecord.bmj.com/content/early/2017/12/14/vr.104489 avisa que la majoria de premis del mercat tenen un excés de sucres i per tant, també d’energia i calories. És una cosa que cal tenir en compte de cara a la salut del gos, especialment si s’està ensinistrant i/o educant. Doncs segurament rep una gran quantitat de premis.

Val a dir que sent conscients d’això, nosaltres utilitzem un pinso molt palatable com a premi, en ves de premis del mercat tipus galetes, o snacks per gossos, que haurien de limitar-se a ser un extra, si es vol diari, però extra. No com a base de les recompenses de conductes a reforçar.

El segon estudi és de la Universitat de Viena, i és sobre els efectes positius de jocs interactius amb ordinador, diguem-ne “videojocs”, o com en diuen ells “sudoku per gossos” a través de la interacció amb una pantalla tàctil. És una proposta per estimular cognitivament a gossos joves, però sobretot per gossos veterans, per tal de compensar la pèrdua de funcions cognitives associades a l’edat. De fet, és una cosa que amb persones ja fa molts anys que es fa. Podeu trobar l’estudi aquí: https://dl.acm.org/citation.cfm?doid=3152130.3152146

Deixeu un comentari

Scroll to Top