La Duna, millor exemplar Monogràfica Gos d’Atura Català 2019

El passat cap de setmana, del 15 al 17 de novembre 2019, vam ser a Banyoles (Pla de l’Estany), a la XXXIX Exposició Monogràfica del Gos d’Atura Català. Enguany amb més de 60 de gossos inscrits.

De cara la setmana que ve tinc previst fer una crònica més general de tot el cap de setmana, des del dissabte, el dia de l’exposició. Com també el diumenge, que hi vam participar a les proves d’agility i treball organitzades pel Club del Gos d’Atura Català.

Però volia avançar una cosa que ens va fer especial il·lusió. I és que la Duna des Lluçanès va ser escollida pel jutge de la Monogràfica del Gos d’Atura Català, el senyor Alain Pécoult, Millor Exemplar de l’Exposició. És a dir, la millor exemplar de raça Gos d’Atura Català!

El fet ja és una fita en sí. Doncs és la Monogràfica del país d’orígen del Gos d’Atura Català. Per tant, hi són cridats a participar els millors gossos d’atura català que hi ha. Tant de Catalunya, com també de l’estranger. Per tant, costa moltíssim ser-ne el millor exemplar!

I en el cas de la Duna encara té una mica més de mèrit. Doncs a dia d’avui, només té 17 mesos d’edat. Així que participava a la categoria de Classe Intermitja. Una categoria “inferior” comparat amb les de oberta (les gosses adultes) i classe campions (les gosses que són campiones d’un país reconegut per la FCI).

De fet ja em va fer especial il·lusió que fos excel·lent 1era a classe intermitja femella davant d’una categoria prou nombrosa, i amb gosses de molta qualitat. I encara més que fos escollida CAC, i per tant, el punt obligatori del Campionat de l’Estat espanyol. Per davant de la guanyadora de la nombrosíssima Classe Oberta Femelles.

Duna des Lluçanès – CAC Exposició Monogràfica Gos d’Atura Català 2019
Font de la imatge: Club del Gos d’Atura Català

No m’esperava gens que fos escollida Millor Femella de Gos d’Atura Català de la Monogràfica 2019, per davant de la millor campiona, i la millor jove. I encara menys que fos escollida Millor Exemplar de la Monogràfica!

I és que no passa casi mai que una gossa de categoria intermitja guanyi la Monogràfica del Gos d’Atura Català. Encara que casualment l’exemple més recent fos l’any passat que la Boira, de l’amic Xavi, i filla d’en “Dalí” Pla des Lluçanès, fou la Millor Femella (fins l’any passat, inclòs, no s’escollia millor de raça) de la Monogràfica també des de Classe Intermitja.

I és que abans de començar l’Exposició, el gos que veia amb més possibilitats a criteri meu de ser el millor de l’exposició era en “Drac” Ui des Lluçanès, però quedà 2on classificat a Classe Campions mascles.

Volia compartir que és tot un orgull. Oimés sent una gossa criada a casa, i filla de dos gossos també criats a casa.

Per tant, molt content i satisfet. I agraït al jutge Alain Pécoult per haver tingut la valentia de considerar i atorgar a la Duna millor exemplar de Gos d’Atura Català, malgrat la seva tendra edat i partir de Classe Intermitja.

1 comentari a “La Duna, millor exemplar Monogràfica Gos d’Atura Català 2019”

  1. Pingback: XL MONOGRÀFICA DE GOS D’ATURA CATALÀ – Gos Lluçanès

Deixeu un comentari

Scroll to Top