La Murla, Gos d’Atura Català, treballant amb les ovelles

Aquí tenim la Murla des Lluçanès, Gos d’Atura Català, guardant la vora perquè les ovelles no passin a pasturar més enllà de la línia que els hi marca la Murla. Una de les activitat que el gos d’atura català que fa més bé. Ja que com es pot veure en el vídeo, no és pas per falta de ganes que les ovelles no travessen la línia, ja que a la més mínima elles ho intenten, però la Murla les manté a ratlla amb molt bona autoritat.

Això és a Agres, a la comarca del Comtat, País Valencià, on ella hi viu i hi treballa. I els vídeos ens els envia l’amic Jesús, el pastor de les ovelles i l’amo de la Murla.

Per més informació, dir que la Murla és germana directe de la nostra Malla, i, per tant, també és la tieta de la Gamba.

I aquí la tenim practicant amb l’obediència i pastoreig amb les ovelles.

Val a dir que la Murla també participa a concursos de pastoreig, i amb èxit. Ja que va ser guanyadora del concurs de ramat amb Gos d’Atura Català de Campllong, els anys 2013 (on també va ser la millor gossa morfològicament parlant) i 2015.

Volem agrair a en Jesus que hagi escollit el Gos d’Atura Català com a millor eina per treballar amb el seu ramat, i que a més a més en faci difusió participant en els concursos de ramat. I també per enviar-nos aquests vídeos on podem donar fe que hi ha gossos d’atura català treballant, i amb èxit!

Deixeu un comentari

Scroll to Top