Pausa al Campionat de Catalunya

Ui des Lluçanès - Gos d'Atura Català - Jove Campió de Catalunya 2017

Estic orgullós de dir que fa més de 20 anys que vaig començar a fer el Campionat de Catalunya de morfologia canina de la Unió Cinòfila de Catalunya. Primer amb l’Auca d’Espinavessa, la meva primera gossa amb pedigrí, nascuda el gener del 1998. I recordo el primer cop que vam assolir el Jove Campionat de Catalunya amb en Jep d’Espinavessa, el 2002.

Doncs aconseguir ser Campió de Catalunya és molt difícil, més que d’altres campionats. Especialment amb Gos d’Atura Català, doncs Catalunya n’és el país d’orígen, i per tant, la quantitat i qualitat d’inscripcions, especialment a les exposicions, és altíssima.

I és que per ser Campió de Catalunya és imprescindible puntuar en aquestes exposicions estatals o internacionals, que n’hi ha 4 anualment, a més a més, dels 4 concursos nacionals. D’aquestes 8 oportunitats per puntuar, cal aconseguir 6 punts en un any, o 10 en dos anys. Per tant, com deia, ser Campió de Catalunya, especialment amb Gos d’Atura Català, té molt de mèrit!

En aquest sentit estic content i satisfet perquè en aquests 20 anys hem aconseguit fer 7 campions amb Gos d’Atura Català, i 7 campions de Ca de Bestiar. (si no m’he descomptat)

L’altra objectiu per fer aquest campionat, a més a més d’intentar guanyar-lo, és que fa 20 anys la participació de gossos d’atura català en el Campionat del País, era baixíssima. És a dir, hi havia molta quantitat i qualitat en les 4 exposicions catalanes de nivell estatals i internacional. Però quasi ningú en els concursos nacionals. I des del meu entendre no pot ser que hi participessin races de l’altra punta del món, i la nostra no.

Avui en dia però, això, afortunadament ha canviat molt. La quantitat i qualitat de gossos d’atura català als Concursos nacionals de Catalunya, és inclús superior a la majoria d’exposicions estatals i/o internacionals de qualsevol país.

És per aquest motiu, i pels molts anys que fa ho faig, que he decidit prendre’m una pausa indefinida en la participació dels Concursos Nacionals de Catalunya, i, per tant, en el Campionat de Catalunya. Doncs sense participar en els concursos, ser campió és dificilíssim. És veritat que l’Ui des Lluçanès, que després d’aconseguir el CAC a les exposicions de Martorell, i el CACIB i Millor de Raça a Reus, suma 4 punts i per tant encara té opcions de ser-ne tot i no participar en els concursos, però tant si n’acaba sent, com si no, la decisió ja està presa. M’ha costat molt, ja fa temps que ho penso. Però d’una banda necessito descansar una mica de tanta competició morfològica tot i que continuaré anant a algunes exposicions de dins i fora de Catalunya, però sense presió de fer el campionat.. I d’altra banda ara és un bon moment. Doncs hi ha gent que fa el Campionat de Catalunya, i amb gossos de nivell.

Per tots aquests motiu, aprofito per descansar-ne, que després de 20 anys quasi ininterrompudament, penso que és un descans merescut.

1 comentari a “Pausa al Campionat de Catalunya”

  1. Pingback: Ch. Ui des Lluçanès Campió de Catalunya i resultats XXXIV Exposició internacional Canina – Gos Lluçanès

Deixeu un comentari

Scroll to Top