Resum de les activitats inclusives d’estiu amb nens

Gos d'Atura Català - Cendra - Nens Casal setmana santa 2016

De l’última setmana del mes de juny, fins a l’última setmana de juliol, vam viure 5 setmanes molt intenses! Ja que a més a més de les nostres tasques habituals, s’hi va afegir, i de forma molt intensa, les activitats amb nens i els nostres gossos d’atura català (més en “Nevat” de raça Border Collie, i la Galgo “Nu”, cedits per la Mireia. El primer sobretot per activitats dinàmiques. I la segona hi participar una mica per les activitats de morfologia canina, i algunes activitats afectives)

Aquestes activitats es van realitzar gràcies a la col·laboració i confiança amb Equinatura Osona i el Centre de Teràpia Infantil Mainada.

Casal d'Estiu - Cendra i Xavier - Gos d'Atura Català
Casal d’Estiu – Xavier i Cendra – Gos d’Atura Català

I és que d’aquestes 5 setmanes, 4 vam estar al Casal d’Estiu inclusiu amb nens. Que es realitzava tots els matins d’entre setmana de 9 a 13h, al Mas Colomer, de Masies de Voltregà (Osona). En el que hi vam fer diferents activitats inclusives, com ara treballar l’obediència (pels gossos), agility, canicross, passeig, raspallar i higiène, com interactuar amb els gossos, etc. I també vam col·laborar amb les activitats amb cavalls.

Casal d'Estiu - Cendra - Gos d'Atura Català - de passeig amb els cavalls
Casal d’Estiu – Cendra – Gos d’Atura Català – de passeig amb els cavalls

D’aquesta manera treballàvem l’autoestima, tolerància a la frustració, satisfacció, referents, motricitat, estimulació cognitiva, etc. A part, dels més que comprovats efectes positius que té la interacció dels humans amb els gossos i cavalls; que ja n’hem parlat en altres articles o estudis que han anat demostrant la validesa i importància de la zooteràpia en general, i la teràpia amb gossos, en concret.

Colònies inclusives 2016 - Cendra - Gos d'Atura Català - salt

I ens queda una setmana, la més intensa! La de les colònies inclusives al Mas Can Pic de Taradell (Osona). Allà hi vam traslladar els nostres gossos d’atura català, els arnessos de canicross, la pista del Club d’Agility Lluçanès, etc. Per fer-hi activitats similars a les que vam fer al Casal d’Estiu. Però aquesta vegada de forma molt més intensa. Ja que hi havia molts més nens, repartits en diversos grups, i amb els gossos treballavem tres hores el matí, i tres hores a la tarda. Que tot i fer els descansos i relleus necessaris, era molta estona de treball pels gossos. Però tot i així cal dir que ho van fer súper bé, i creiem que els nens a part de l’objectiu terapèutic de les activitats amb gossos, s’ho van passar d’allò més bé!

Colònies inclusives 2016 - agility
Agility “rural i terapèutic”

En definitiva doncs, va ser una molt bona experiència, tant personal, com professional. I volem remarcar que estem molt agraïts a Equinatura Osona i al Centre de Teràpia Infantil Mainada, per comptar amb nosaltres per fer les activitats inclusives amb els gossos.

Colònies inclusives 2016 - Cendra i Boira - Gos d'Atura Català - canicross
Colònies inclusives 2016 – Cendra i Boira – Gos d’Atura Català – “canicross”

També estem molt contents de demostrar una vegada més l’extraordinàira polivalència d’una de les nostres races canines autòctones, el Gos d’Atura Català. Ja que per fer activitats amb nens, especialment quan hi ha present alguna discapacitat física o cognitiva, el comportament, obediència, paciència, i en definitiva l’equilibri “emocional” dels gossos, ha de ser màxim! impecable. I els gossos que hem treballat per fer aquestes activitats, superen, i amb molta nota, l’exigència necessària per ser excel·lents gossos de teràpia.

Tant al Casal d’Estiu, com a les Colònies, ens hi vam emportar 4 dels nostres gossos d’atura català:

  • La Dènia de Graselles. Que va participar amb les activitats afectives, passeig, raspallar, dutxa i higiène… .
  • La súper joveneta Sínia des Lluçanès (filla de la Cendra) que amb mig anyet que tenia el mes juliol, ja comença a apuntar bones maneres com a futura gossa d’atura de teràpia.
  • I la “Boira” Murla de l’Alba de Sant Fost. Que amb un any d’edat també vam començar a treballar-hi. Especialment amb les activitats dinàmiques de canicross i agility.

(per un problema d’una aplicació del web que fa unes setmanes que va deixar de funcionar, no podem fer encara les fitxes de les gossos d’atura català Sínia i Boira, esperem solucionar-ho aviat, i afegir-les a l’apartat de “els nostres gossos d’atura català“)

Deixeu un comentari

Scroll to Top