Resum del cap de la Festa del Club del Gos d’Atura Català a Banyoles (1/2)

Gamba des lluçanès - Gos d'Atura Català - agility - fira de sant martirià de banyoles - 2016

El cap de setmana del 19 i 20 de novembre vam estar a Banyoles, en el marc de la Fira de Sant Martirià, dedicada al nostre bestiar autòcton. I entre ells, lògicament, la nostra principal raça canina autòctona, el Gos d’Atura Català (i el Ca de Bestiar també, doncs la Gaia I des Lluçanès hi va representar el Ca de Bestiar, com a raça canina mallorquina).

El dissabte a les 10 del matí començava la XXXVI Exposició Monogràfica del Gos d’Atura Català. Amb 69 gossos inscrits. I el jutge, Alfonso Castells.

La majoria de gossos d’atura català eren vinguts d’arreu de Catalunya i del País Valencià, però també amb una notable presència de persones vingudes d’Alemanya, Suècia…

Sobre els resultats: en general estem contents perquè a totes les categories de la Monogràfica del Gos d’Atura Català on hi vam participar nosaltres, i/o gossos d’atura català des Lluçanès (babys mascle, joves femelles, joves mascles, oberta femelles, classe oberta mascles i veterans femelles) vam aconseguir la màxima qualificació, i vam pujar al podi a totes elles, excepte a classe campions mascles.

La Gamba des Lluçanès va quedar segona i Reserva de CAC a una molt nombrosa classe oberta femelles (16 gosses d’atura català de molt nivell!). Si la Gamba hagués quedat primera, i hagués aconseguit el CAC, hagués esdevingut Campiona de Gos d’Atura Català de l’Estat espanyol, al tenir tots els altres punts necessaris. Però igualment estem contents perquè el CAC el va guanyar una gossa d’atura català que ens agrada molt, l’Alzina, i que és de l’amic Joan Rovira! I en la mateixa categoria, l’Horta des Lluçanès, va aconseguir la màxima qualificació, també.

Grup de cria des Lluçanès - Gos d'Atura Català - Monogràfica Banyoles 2016
Grup de cria des Lluçanès – (Dalí, Horta, Sínia, T-Balú i Gamba) Gos d’Atura Català – Monogràfica Banyoles 2016 – FOTO: GABI I MARTA

La Sínia des Lluçanès quedà 2ona a classe joves femelles (amb 6 participants en aquesta categoria) acompanyada de la seva germana “Moka” Samba des Lluçanès.

En T-Balú des Lluçanès, fou 1er (i únic) jove mascle. I el millor jove de l’Exposició.

I a la categoria de babys mascle, l’Uc i l’Ui des Lluçanès, van aconseguir el 2n i 3r lloc respectivament.

D’altra banda en “Bruc” Hom des Lluçanès, d’en Manel Martínez, va quedar 3r a la Classe Oberta Mascles, amb 6 participants.

La Guixa des Lluçanès quedà tercera a Classe Veterans femelles.

En el cas d’en “Dalí” Pla des Lluçanès, d’en Xavi Guillén, que probablement és el gos d’atura català més guardonat de l’actualitat, i millor mascle absolut de la passada Monogràfica amb el jutge especialista de Gos d’Atura Català, Agustí Tonietti. I per nosaltres un dels millors mascles que tenim actualment a la raça Gos d’Atura Català, va quedar situar 4t a la Classe Campions Mascles. I vam quedar una mica decepcionats.

De totes maneres, estem molt contents pel nombre de gossos d’atura català inscrits a la Monogràfica. I també de l’immillorable encaix que suposa la Monogràfica del Gos d’Atura Català a la Fira de Bestiar Autòcton de Sant Martirià de Banyoles.

Deixeu un comentari

Scroll to Top